különlegesség

Mivel a verseny fő célja a globális energiahatékony építészet népszerűsítése, az Energiamérleg versenyszám különleges szereppel bír a házak villamosenergia-teljesítményének kiszámításában: ez magában foglalja az önfenntartást, a hatékonyságot és az általános fogyasztást. 5 al-versenyszám fogja össze a területet: (1) áramfogyasztás/alapterület; (2) pozitív elektromos egyensúly; (3) pillanatnyi termelés-fogyasztás arány; (4) Hálózati terhelés-adaptáció és (5) kapacitáscsúcs.

kihívás

A csapatok vékony jégen táncolnak, miközben egyszerre tartják fent az optimális komfortot és az energiamérleg egyensúlyát otthonaikban. Teljesítményüket a hálózat terheltségéhez és a kapacitáscsúcshoz kell igazítaniuk. Ugyanakkor, kizárással fenyeget, ha figyelmen kívül hagyják a kényelmi feltételeket az aktív rendszerek fékezésével, hogy ezzel csökkentsék energiafogyasztásukat. Ezzel ellentétben a passzív rendszerek használata mindig szívesen látott.

kulcstartalom

Az ’áramfogyasztás’ al-versenyszám a villamosenergia-hatékonyság és az optimális komfort feltételek közötti viszonyt vizsgálja. A mérések figyelembe veszik, hogy a fogyasztás, pl. fűtés, hűtés és légcsere a ház alapterületén múlik és azokat az összes prototípus alapterületének átlagához is viszonyítják.

A ’pozitív éves elektromos egyensúly’ elérése érdekében a napelemek által termelt áram meg kell haladja a teljes éves fogyasztást. A ’pillanatnyi termelés-fogyasztás arány’ és ezzel párhuzamosan az éves fogyasztás is becslésre kerül. Ezek az al-versenyszámok kihangsúlyozzák a megosztott energiatermelés maximalizált hatását, amikor az elektromos áram ugyanott és ugyanakkor termelődik és fogy. Az akkumulátorokban tárolt energia kizárólag a napelemekből származhat.

A ’hálózati terhelés-adaptáció’ a hálózatot terhelő csúcsfogyasztás csökkentését célozza. A csapatok azáltal bizonyítják energiafogyasztásuk vezérlését, hogy csak a nap bizonyos szakaszain fordulnak az elektromos hálózathoz, annak általános terheltségét is figyelembe véve. A versenyszám hálózati terhelésének maximuma este 8 és 10 óra között került meghatározásra. Pontok a hálózatba táplált energiával szerezhetőek. Végül, a fogyasztók menedzselése lehetővé teszi a ’Kapacitás csúcsok’ (túl sok fogyasztó kapcsolódik a rendszerhez egyszerre) elkerülését az elektromos közhálózaton. Ezért a rendszerek folyamatos, 60 másodperces ciklusokban mérik a házak által az SDE19 Szoláris Falu hálózatáról fogyasztott és visszatáplált áramot.

látogatás

Valószínűleg ez a legműszakibb versenyszám. Ugyanakkor, ha érdekelnek a mérnöki tudományok és a megosztott energiatermelés, az otthonok mérnökei boldogan avatnak be a prototípusok elektronikai részleteibe.