különlegesség

A versenyszám bemutatja a projektek földrajzi helyét és közösségfejlesztő várostervezési javaslatait, a lakóegység szociális és épített környezetének vonatkozásában.

kihívás

A versenyszám magában foglal úgynevezett Kulcsteljesítmény Indikátorokat (KTI), amiket az épületek megosztanak egymással annak érdekében, hogy javítsák rendszereik hatékonyságát egyedülálló és társasházi környezetben egyaránt. Az indikátorok, amelyeket minden projekt kihangsúlyoz, többek között a globális energiahatékonysághoz, időjárási körülményekhez, közlekedéshez, közszolgáltatásokhoz és a felhasználók viselkedéséhez kötődhetnek.

kulcskérdések

A csapatok bizonyítják az adaptációk értékét társadalmi-technikai oldalról és a lakóközösségek szempontjából is, különös figyelmet fordítva generációk közötti párbeszédre és közösségépítésre. Vannak, akik társasházakkal foglalkoznak sűrűbb városszövetekben, míg mások családi házak összekötését célozzák. A versenyzők bemutatják a prototípusok szerkezeti és méretbeli rugalmasságát és adaptálhatóságát a jövő technológiáihoz, valamint a helyi építőipar jellemzőihez.

A versenyszám kitér olyan részletekre, mint a közösségi befektetések és a lakhatás-közlekedés kapcsolata, az összes generációra és társadalmi csoportra vetítve. Kidolgozásra kerül a szükséges energia megtermelésének módja is. A zsűri nagy figyelmet fordít a projektekben rejlő szociális, környezeti és gazdasági lehetőségekre, a házak eredeti városi környezetéhez viszonyítva. Az értékelés különös hangsúlyt fektet arra, hogy a fentebb említett KTI-k hogyan járulnak hozzá a jövő okos városainak hatékony működtetéséhez.

A versenyszám célja, hogy a bemutatott holisztikus megközelítések által új ötletek szülessenek az okos épületrendszerekhez, valamint a megosztott kulcsinformációk köréhez. A projektek kihangsúlyozzák, hogyan járulnak hozzá várossűrítési és közlekedési megoldásaik a környezeti, szociális és gazdasági fenntarthatósághoz, a gyártás gazdasági megtérülése mellett.

látogatás

A csapatok innovatív építési megoldásokkal és kiállítási lehetőségekkel mutatják be városi és közlekedési stratégiájukat, valamint, hogy miként serkentik az okosabb, energiahatékony városok létrejöttét társasházak vagy éppen különálló épületek összekapcsolásával.