A Solar Decathlon rendezvényeket a 2002-ben megrendezett első verseny óta hagyományosan jelentős támogatói/szponzori tevékenység kíséri. A verseny megvalósításához és nagyléptékű népszerűsítéséhez szükséges források biztosítása részben kiemelt támogatók által nyújtott anyagi és természetbeni hozzájárulásokból történik.

A magyarországi verseny szervezőbizottsága ezúttal is nyitott ipari-szakmai támogató partnerekkel való együttműködésre, amelynek keretében a szervezőbizottság a belépő partnerszervezetek számára célzott innovációs tanácsadást és jelentős reklámértéket hordozó megjelenési lehetőségeket biztosít.

Az Solar Decathlon versenyek gyakorlatának megfelelően, a hazai versenyszervező kiterjedt marketingtevékenység során gondoskodik a támogató vállalatok márkáinak széles körben történő megjelenítéséről, segít megtervezni a támogatók verseny alatti megjelenítését, a verseny alatt pedig többek között saját kiállítóteret, standot és tárgyalóhelyiséget biztosít a partnerei számára. A támogatóktól származó hozzájárulások nagy arányban fedezhetik azokat a költségeket, amelyek a verseny előkészítésével, népszerűsítésével, fizikai lebonyolításával és a szervező által a csapatoknak anyagi támogatásként nyújtandó átalány hozzájárulással összefüggésben merülnek fel. Gyakran egyes támogatók a tízpróba általuk preferált kategóriagyőztesének pénzdíjazását is önállóan biztosítják az ezzel járó reklámérték ellenében.

A támogató partneri együttműködés öt támogatói kategória mentén valósulhat meg. A támogató partneri együttműködés feltételeivel kapcsolatos további információkért kérjük, lépjen velünk kapcsolatba!