Mintaházparkként nyit újra 2020-ban a Solar Decathlon Europe 2019 házépítő verseny kiállítása - 2019.10.11.

A Solar Decathlon Europe 2019 nemzetközi egyetemi innovációs házépítő verseny keretében felépült 10 mintaházat Szentendrén az ÉMI Tudományos és Technológiai Ipari Parkjában – az előző versenyektől eltérően – a két hetes versenyt követően még két hónapon át, egy meghosszabbított kiállítás keretében tekinthették meg az érdeklődők. A nulla energiás mintaházakra több mint 15 ezer ember volt kíváncsi. A szoláris falu 2020-ban megújulva, Mintaház- és élő laboratóriumparkként nyitja meg újra kapuit.

Teljes közlemény ITT.

______________________

Francia csapat győzelmével zárult a Solar Decathlon Europe 2019 nemzetközi házépítő innovációs verseny - 2019. július 28.

Az innovatív és környezettudatos megoldásokat felvonultató nemzetközi egyetemi házépítő versenyt az összesített eredmények alapján a francia Habiter2030 csapat nyerte meg. A pécsi, a miskolci és az algériai egyetemek konzorciuma által alkotott SOMEShine Teamet az Építészet és az Energiahatékonyság kategóriákban díjazták, valamint az ÉVOSZ különdíját és a Közösségért Különdíjat érdemelte ki, míg a BME hallgatóiból álló magyar koeb csapat a Speed Peer Review különdíjában részesült.

Teljes közlemény ITT.

______________________

Elindult a Solar Decathlon Europe 2019 verseny- és látogatói időszaka - 2019. július 12.

10 izgalmas, kívülről-belülről megtekinthető prototípus házzal, színes kulturális és szakmai, valamint környezetbarát kézműves programokkal vár mindenkit a Solar Decathlon Europe 2019. A házépítő innovációs verseny ingyenes időutazás a jövőbe: a nemzetközi és magyar résztvevők többek között biobetonnal, vályogrosttal, szolárcseréppel, mozgatható szobaegységekkel és szuperszigeteléssel álmodták meg Szentendrén a holnap fenntartható és energiahatékony lakóházait.

Teljes közlemény ITT.