Az egyetem képviseletében érkező csoport élén Dr Irma Becerra elnök-asszony (President, Marymount University) látogatott Szentendrére, az ÉMI Tudományos és Technológiai Ipari Parkjába. Az elnök 2018. júliusa óta látja el az intézmény vezetői feladatait. A Marymount Egyetem oktatása elsősorban a műszaki tudományok és a művészeti, design képzések köré összpontosul. Dr. Becerra kubai születésű, szüleivel együtt vándorolt az Egyesült Államokba gyermekkorában. Bevallása szerint a középiskolás, Puerto Ricóban töltött évek és ott szerzett émények formálták gondolatait és a tudás iránti szenvedélyt. Azóta mély meggyőződése, hogy „senki nem veheti el tőled, amit megtanultál”.


Igaz alig egy éve, hogy az arlington-i intézmény élére állt, a korábban a NASA kutatóközpontjában is tevékeny professzor máris számos újítást vitt véghez az egyetem életében. Dr. Becerra ezidáig négy könyvet és számos cikket publikált tudásmenedzsment és üzleti intelligencia témában, emellett keresett előadó, mind az Egyesült Államokban, mind nemzetközi szinten.


Az elnök-asszonyhoz munkatársai Dr Stephanie Ellis Foster ( Chair, Dept. Criminal Justice, Marymount University) és Stefan J. Fedor, az Egyetem kuratóriumának tagja (Member of the Board of Trustees, Marymount University) is csatlakozott. A Marymount Egyetem intézményi vezetőit Fedor Erika, a Washingtoni Magyar Ház elnökségi tagja, J.D. Dávid Roland (CSO IPE, TTPSZ) és Mórucz Norbert (CEO IPE, TTPSZ) kísérte a találkozóra.

A Marymount-i Egyetem vezetőit Buday-Malik Adrienn, az ÉMI innovációért felelős vezérigazgató helyettese fogadta, majd bemutatta számukra az ÉMI tevékenységét és az SDE19-ről is tájékoztatást adott. Az Amerikából indult versenysorozat 17. rendezésének otthont adó ÉMI tevékenységében fontos szerepe van a felsőoktatási intézményekkel való együttműködésnek, több hazai intézménnyel van stratégiai megállapodása, és kapcsolatban áll nemzetközi oktatási intézményekkel is. Utóbbira remek példa a Solar Decathlon Europe 2019 egyetemi verseny megrendezése, szervezői feladatainak ellátása.

A találkozó fő üzenete az ágazat és az oktatás közötti kapcsolat megteremtése és fenntartásának missziója volt, emellett együttműködési lehetőségekről is szó esett. A látogatás alkalmával az egyik SDE19 házat közösen tekintették meg, ahol szó esett a felépült házak komplexitásáról, az innováció, a fenntarthatóság és a design harmóniájának fontosságáról a jövő építészetében.