A mintaházak felépítése 2019. július 1-jén kezdődik és a Solar Decathlon versenyeken megszokott módon mindössze 10 napig tart. Az építési időszak alatt a terület nem fogad lakossági látogatókat.

versenyidőszak

A két héten át tartó verseny ünnepélyes megnyitójára július 12-én délelőtt kerül sor, ettől kezdve a „Szoláris falu” minden érdeklődő számára nyitva áll. A verseny július 28-án eredményhirdetéssel zárul.

meghosszabbított kiállítás

Az eredményhirdetéssel csak a mintaházak versenye ér véget. A „Szoláris falu” ezt követően is fogad látogatókat egészen szeptember 29-ig.

A korábbi Solar Decathlon versenyek után a mintaházakat általában azonnal el kellett bontaniuk a csapatoknak (többnyire 5 nap alatt). A magyar rendezővárosi pályázat azonban olyan koncepciót fogalmazott meg, amely a 2 hónapos meghosszabbított kiállítás révén szélesebb közönség számára teszi lehetővé a mintaházak megtekintését és az innovatív, energiahatékony és jobb élhetőséget támogató műszaki megoldások felfedezését. Emellett arra is lehetőséget biztosít, hogy a házak műszaki teljesítménynek monitorozása a szokásosnál bővebb időintervallumban valósulhasson meg – ennek biztosításáról az ÉMI Nonprofit Kft. gondoskodik.

A „Szoláris falu” pontos nyitva tartása később kerül közzétételre.

(Ez az oldal hamarosan további részletes információkkal bővül.)