a projektről

Ez a projekt nem egy ház, hanem egy városi, társadalmi és környezeti regeneráción alapuló stratégia. Az Aura 3.1 projekt a csapat tudományterületek ötvözése és fenntarthatóság iránti elkötelezettségét testesíti meg. A mintaház a technológiai és természeti kihívásokra keres válaszokat, beleértve a lakhatás kérdéseit és az elavult városszövetben fellelhető környezeti vészhelyzeteket.
Mindez megtestesül az egységekből felépülő prototípusban: a meglévő épületet reprezentáló központi acélszerkezetben és az azt közrefogó ’modulokban’. A ’modulok’ azok az egységek, amelyek a lakások hiányzó részeit pótolják.
Mivel ez nem egy ház, így az egységek eloszlása nem egyetlen logikát követ, hanem idomul az alapul szolgáló épülethez.

kulcsjellemzők

  • A kultúra minden városi materializáció motorja, így megközelítés magában foglalja a modul nem csupán fizikai termékként történő megközelítését, hanem a felhasználók közötti elengedhetetlen, szociális alapokon nyugvó kapcsolatot is.
  • A projekt az ENSZ 17 Fenntartható Fejlődési Célját követi, amely indokolja annak folyamatot és társadalmi érdeket reprezentáló voltát.
  • A magyar jogi és építési előírásoknak való megfelelés a projekt alaptételei közé tartozik.
  • A szomszédos otthonok megújítása azok alapvető szociális, műszaki és termelési igények alapján történik. Ehhez magasan képzett szakemberek multidiszciplináris együttműködése vezet el.

innovatív technológiai megoldások

  • A ház monitorozott egységei wifi rendszeren keresztül csatlakoznak és lehetővé teszik a prototípus környezeti viszonyok által befolyásolt adatainak valós idejű nyomon követését.
  • A prototípus passzív rendszerei nemcsak az alacsony környezeti hatásra fókuszálnak, hanem az egyéb ágensek által termelt külső szennyezők csökkentésére is, mint például az alkalmazott meszes festék.
  • Különböző technológiák, mint például a BIM, a tervezési projekt részét képezték.
További információk a prototípusról és az azt kifejlesztő csapatról a projekt honlapján találhatók: http://institucional.us.es/proyectoaura/